Parkering København

Parkering København

Som et led i digitaliseringen af Københavns Kommune er der indført billetfri parkering i kommunens områder for betalingsparkering. Løsningen har banet vejen for enkel og hurtig P-betaling for bilisterne samt en meget effektiv P-kontrol for kommunen. Bilisterne skal ikke længere skal retur til bilen med en P-billet, men blot indtaste bilens registreringsnummer på parkeringsautomaten, og P-kontrol sker via automatisk scanning af nummerplader på parkerede biler.

Logos har i den forbindelse for Københavns Kommune opgraderet 800 P-automater til en ny og effektiv automatløsning med touch-skærm med intuitiv kundedialog samt en væsentlig kortere transaktionstid.

I tillæg til P-automaterne Logos har leveret den web-baserede drift-løsning ParkManager til administration og overvågning af bl.a.:

  • P-automaternes status, herunder tekniske advarsler og alarmer
  • Serviceopgaver på P-automater
  • Prissætning (P-takster)
  • Transaktioner
  • Rapporter og statistik, herunder regnskabsdata

For modeller af Parko-terminalen med møntindkast kan ParkManager ligeledes vise møntbeholdning, og tømning af møntkar kan planlægges online.

Senest har Logos i marts 2017 leveret 110 nye P-automater til Københavns Kommunes nye Gul Zone. P-automaterne er udstyret med NFC-kortlæser til læsning af bl.a. kontaktløse Dankort og kreditkort.